Pirates of the Caribbean

Pirates of the Caribbean

Het is alweer meer dan vijftien jaar geleden dat Johnny Depp voor het eerst in de huid kroop van Jack Sparrow. De eerste van vijf piratenfilms van Walt Disney werd een van de grootste blockbusters aller tijden en daar zit de epische muziek van Hans Zimmer en Klaus Badelt vast voor iets tussen. De Koningin Elisabethzaal wordt voor even omgetoverd tot een gigantische cinema met ruimte voor een voltallig symfonisch orkest. Dankzij de soundtrack die live gespeeld wordt, beleef je de avonturen van Jack Sparrow, Will Turner en Elizabeth Swann zoals nooit tevoren.

 

Ludwig Wicki
gastdirigent
Ludwig Wicki, afkomstig uit Luzern, Zwitserland, groeide op in een muzikale omgeving die beïnvloed werd door kerkelijke en volksmuziek. Als kind en jongvolwassene studeerde hij trombone en werd hij lid van het Luzern Symfonieorkest, waarna hij uiteindelijk zijn studie uitbreidde naar orkest- en koordirectie. Na enkele jaren aan de muziekschool in Bern vervolgde Wicki zijn opleiding in Dresden bij Cantor Martin Flämig en Pescara bij professor Donato Renzetti. In deze periode besteedde hij ook veel tijd aan kamermuziek en richtte hij het Luzerner Philharmonisch Messinkwintet op. Na het succes van de opnames van het ensemble die op radio en TV werden uitgezonden en op CD werden uitgebracht, werd Wicki uitgenodigd om met het Empire Brass Quintet te spelen in de Tanglewood Academy in Boston. Als baroktrombonist trad hij regelmatig op met verschillende historische instrumentenorkesten en ensembles, die zijn dirigentenaanpak verder onderbouwden. Wicki had het geluk samen te werken met grootheden als Andrew Parrott, Nikolaus Harnoncourt, Jeremy West en Simon Standage.

Presentation licensed by Disney Concerts. © All rights reserved.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Dit is een prestigeconcert.

 

Informatie en tickets

Het concert duurt ongeveer 150 minuten. Er is geen pauze.

Vr 21-05-2021 19:30

Koningin Elisabethzaal
+32 3 213 54 06

Za 22-05-2021 19:30

Koningin Elisabethzaal
+32 3 213 54 06