Massenet Manon – Parijs

Massenet Manon – Parijs

Manon, opéra de Massenet

Manon, opera in vijf actes van Massenet, libretto van Henri Meilhac en Philippe Gille, Nationaal Orkest van België, Octopus kamerkoor.

Massenet, erfgenaam van Meyerbeer, Berlioz en Gounod, heeft het idee van de “Franse opera” gedurende zijn hele carrière gecultiveerd, met name dankzij kwaliteiten die tot de meest briljante van zijn generatie behoren. Het nageslacht erkent zijn plaats echter maar langzaam en ondanks een wedergeboorte van interesse in zijn corpus in de jaren zeventig, vonden alleen Manon en Werther regelmatig een plaats op de programma’s van grote podia over de hele wereld. Het moet gezegd dat beide de smaak voor orkestrale virtuositeit, het gevoel voor theater en de bewondering voor de Franse taal perfect illustreren.

Manon werd op 19 januari 1884 gecreëerd in de Opéra-Comique de Paris. Het libretto van Henri Meilhac en Philippe Gille is geïnspireerd op de beroemde roman van Abbot Prévost, Histoire du chevalier Des Grieux et de Manon Lescaut, uitgegeven in 1731.

Manon biedt het hele palet van de Franse opera aan, maar zonder ooit in overkill of karikatuur te vervallen. Hier maakt vocaal schrijven elegant gebruik van alle situaties, van liefdesvirtuositeit tot de donkerste pijn.

In concertversie is zij te horen in het Théâtre des Champs-Élysées, met Juan Diego Flórez en Nino Machaidze in de hoofdrollen.

Uitvoerders:

Juan Diego Flórez (Le Chevalier des Grieux)

Nino Machaidze (Manon Lescaut)

Marc Barrard (Le Comte des Grieux)

Jean-Gabriel Saint-Martin (Lescaut)

Raphaël Brémard (Guillot de Morfontaine)

Jean-Christophe Lanièce (De Brétigny)

Jennifer Michel (Poussette)

Tatiana Probst (Javotte)

Éléonore Pancrazi (Rosette).

Onder leiding van Frédéric Chaslin

Coproductie: Théâtre des Champs-Élysées / Les Grandes Voix

Informatie en tickets

Het concert duurt ongeveer 120 minuten. Er is een pauze voorzien.

Za 06-04-2019 20:00

Théâtre Champs-Élysées, Parijs
+33 1 49 52 50 50