Benefiet Kerstconcert

Benefiet Kerstconcert

De vooruitzichten voor bepaalde vormen van kanker, zoals hersentumoren, blijven erg slecht, ondanks een intensieve aanpak met de beste klassieke middelen.

Een belangrijke doorbraak komt van de immunotherapie. Deze behandeling tegen kanker gaat uit van een heel ander principe dan chirurgie, radio- of chemotherapie. Immunotherapie stimuleert het ingebouwde immuunsysteem van het menselijk lichaam en probeert zo de ongebreidelde groei van kwaadaardige tumorcellen af te remmen of te verhinderen. Het is uiteindelijk het eigen afweersysteem van een patiënt dat de tumor bestrijdt.

Nu bestaan er verschillende vormen van immunotherapie. Een veelbelovende methode, die al tot mooie resultaten heeft geleid, is de zogenaamde tumorvaccinatie voor hersentumoren, waarbij met immuuncellen van een patiënt gewerkt wordt. In het labo wordt een vaccin gemaakt op basis van het specifieke tumorweefsel en de witte bloedcellen van een patiënt, waaruit dendritische cellen gehaald worden. Vandaar dat deze specifieke immunotherapie meestal ‘dendritische celtherapie’ wordt genoemd. Elke patiënt krijgt dus een vaccin op maat toegediend. Aan dit ‘maatwerk’ is echter een zeer aanzienlijke kostprijs verbonden.

Opbrengst van deze benefietavond gaat integraal naar de behandeling van een hersentumor (glioblastoma) van een van onze koorleden met deze immunotherapie in een gespecialiseerd centrum te Keulen.

Indien u dit concert niet kan bijwonen maar toch dit benefiet wil steunen, is uw vrijwillige bijdrage steeds welkom op rekening BE73 7440 6584 0660 (benefiet octopus – kirsten buermans).

Informatie en tickets

Het concert duurt ongeveer 90 minuten. Er is een pauze voorzien.

Za 10-12-2016 20:00

Sint-Lodewijkkerk, Mortsel
extrainfo: Tickets aan €20 kan u bestellen op rekening BE73 7440 6584 0660 met vermelding aantal en naam a.u.b.