Rossini – Petite messe solennelle

Rossini – Petite messe solennelle

EINDEJAARSCONCERT “Petite Messe Solennelle” – Giacomo Rossini
Op donderdag 29 december 2022 om 20 uur verwent gemeentebestuur Knokke-Heist je dit jaar opnieuw in de Sint-Margaretakerk met een spetterend eindejaarsconcert. Op de affiche staat een Belgische topcast: het Octopus Symfonisch koor, 4 zangsolisten, harmonium en piano. Dit alles vakkundig in goede banen geleid door dirigent Bart Van Reyn, de muziekdirecteur van het Vlaams Radio Koor en enkele jaren geleden al bij ons te gast op het 10-jarig jubileum van Klassiek Leeft Meesterlijk.

Een unieke affiche waarmee we een orgelpunt plaatsen op Klassiek Leeft 2022!

Nadat hij reeds lange tijd zijn opera-carrière vaarwel had gezegd, schreef Giacomo Rossini in 1863 zijn “Petite Messe Solennelle”, een compositie die we zonder meer mogen beschouwen als een absoluut meesterwerk uit de 19de eeuwse religieuze muziek. Rossini’s Petite Messe Solennelle bulkt van de originele ideeën, prachtige melodieën en begeesterende climaxen.

Niet geheel zonder ironie noemde Rossini deze Missa Solemnis ‘petite’ – meestal voert men deze mis immers uit in Rossini’s orkestratie met groot koor en orkest. Voor dit eindejaarsconcert echter een Belgische topcast die geïnspireerd is op de eerste uitvoering van dit werk.

Uitvoerders
Octopus Kamerkoor

 

Liebrecht Vanbeckevoort, piano

Bart Van Reyn, directie

Informatie en tickets

Het concert duurt ongeveer 100 minuten. Er is geen pauze.

Do 29-12-2022 20:00

Sint-Margaretakerk, Knokke
+32 50 630 100